KATEGORİLER
Gizlikamera
Spor ve futbol
Magazin
Sinema ve Filmler
Video klipler
Müzik Videoları
Bikini Moda
Para Kazan
Müzik
MAGAZİN
Karadağlı Hülya'ya özendi ama
Serengilin hücre anıları
Ölmeden önce ne yapmalı
Türk Viagrası
Plajda ne yapılmaz.
SPOR
Roberto Carlos'un hedefi
Takımların transfer dosyası
Fransada üzücü kaza
Arjantinlilerin havuz keyfi
SİNEMA
Zor Ölüm
Üç gün içinde öleceksin
Aşk Manzaraları
Kuzuların sessizliği
Maskelibeşler Irak
<$B4 Temmuz 2007 Çarşamba2>

<$B

Kredi kartı artık çoğumuz için alışverişlerde kullandığımız birinci seçenek. Nakit para taşımama rahatlığı ve yüksek tutarlı ürünlerde taksitlendirme kredi kartının sağladığı avantajlar. Ay sonu borcunuzu bitirebiliyorsanız kredi kartı kötü bir ödeme aracı değil ancak genelde limitin dolduğunu, yapılan bir alışverişin ödeme kısmında şaşırarak karşılamak olası.

Her bankanın kendi kartının kullanılmasını istemesi; promosyonlar, daha fazla taksit daha çok biriken para gibi ticari hamleler cüzdanların para yerine bir sürü kartla kabarmasına neden oluyor.


Bahsettiğimiz bu nedenlerden dolayı teknolojinin olaya el koyması kaçınılmaz. Jacob Palmborg tasarımı bu kart, dijital bir platformda çalışıyor. Sahibi olunan bütün kart bilgilerinin tek yerde toplanmasını sağlayarak kablosuz çalışacak. Ön yüzündeki ekranından anlık borç durumu takibi yapılabiliyor. Böylece ne kadar borcunuzun olduğunu birşey almadan önce görebileceksiniz ve belki de bu, sizi almaktan vazgeçirecek bir etmen olacak.

Renkli halkanın ortası parmak izi sensörüyle yüksek güvenlik sağlayacak (şimdilerde Chip & PIN sisteminin çok güvenli olduğu konuşuluyor. Kartın kopyalanması veya kayıp/çalıntı durumlarında çok etkili bir yöntem. Ancak diğer yönden eğer şifrenizi birisi biliyorsa kimlik sorgusuna maruz kalmadan kullanabiliyor. Örneğin yakınınızın, kartınızın şifresini biliyorsa kimlik sorulmadan rahatça kullanılabilmesi.).

Halkadaki renklerin daha fazla yer kaplaması bir yüzdeli grafiksel gösterimi çağrıştırıyor. Renklere bölünen harcama tipleri, örneğin yiyecek için ne kadar fazlaysa mavi rengin halkada o kadar baskın (daha fazla yer kaplamasını) olmasını sağlıyor.

Geleceğin kredi kartı olarak bahsedilen ürün, eğer ileride üretim aşamasına geçer ve kullanılırsa hiç bir kimliği (nüfus cüzdanı, ehliyet, okul kimlik kartı gibi) taşımamıza da gerek kalmayacaktır.
Kaynak: yankodesign.com

Etiketler: , , , , , , , , ,

<$I0 Yorumh4>

<$BYorum Gönder

<$BKaydol: Kayıt Yorumları [Atom]>