KATEGORİLER
Gizlikamera
Spor ve futbol
Magazin
Sinema ve Filmler
Video klipler
Müzik Videoları
Bikini Moda
Para Kazan
Müzik
MAGAZİN
Karadağlı Hülya'ya özendi ama
Serengilin hücre anıları
Ölmeden önce ne yapmalı
Türk Viagrası
Plajda ne yapılmaz.
SPOR
Roberto Carlos'un hedefi
Takımların transfer dosyası
Fransada üzücü kaza
Arjantinlilerin havuz keyfi
SİNEMA
Zor Ölüm
Üç gün içinde öleceksin
Aşk Manzaraları
Kuzuların sessizliği
Maskelibeşler Irak
<$B4 Temmuz 2007 Çarşamba2>

<$B

AB’den iklim değişikliği için yeni strateji
Geçtiğimiz yüzyıl içinde Avrupa’daki sıcaklığın 1 derece arttığını ve etkilerinin açıkça hissedilmeye başladığını söyleyen Avrupa Birliği Komisyonu, bu artışa uyum için acil önlemler içeren yeni stratejisini duyurdu.

BRÜKSEL - AB Komisyonu’nun çevreden sorumlu üyesi Stavros Dimas tarafından sunulan strateji kağıdı, Avrupa’yı bekleyen sel, kuraklık, aşırı sıcak hava dalgaları gibi tehlikelere dikkat çekiyor. Önlem alınmazsa Türkiye’nin de içinde bulunduğu güney bölgelerinde yaz aylarında sıcakların dayanılmaz bir seviyeye geleceği, bunun da su kaynaklarını tüketerek, yıllık yüzde 10 ila 30 civarında ürün kaybına yol açacağını belirtiliyor.

Strateji kağıdında ayrıca aşırı sıcakların binlerce insanın ölümüne neden olacağı da yer alırken, Karadeniz Bölgesi’nde ısı artışının yıllık yaklaşık 5 dereceye yaklaşacağı uyarısı yapılıyor.

Komisyon, hazırladığı raporda bu kötü senaryoyunun gerçekleşmesini önlemek için acil önlemler alınması gerektiğine dikkat çekiyor. AB’nin başta tarım, balıkçılık, bio çeşitliliğin korunması ve su yönetimi gibi politikalarına iklim değişikliğine uyum hedefleri eklenmesini öneriliyor.

Ayrıca uyum stratejileri geliştirmek için erken hareket etmek, dünyanın iklim değişikliğine uyum ihtiyaçlarını AB’nin dış ilişkiler politikalarına entegre etmek ve bu alanda yeni ittifaklar yaratmak da komisyonun önerileri arasında yer alıyor.

Strateji ve eylemleri analiz etmek üzere Avrupa iklim değişikliği danışma grubu oluşturmayı da planlayan AB Komisyonu, bu çalışmaların ilk adımı olarak 3 Temmuz’da Brüksel’de kapsamlı bir konferans düzenleyecek.
Ntvmsnbc

Etiketler: , , , , , , ,

<$I0 Yorumh4>

<$BYorum Gönder

<$BKaydol: Kayıt Yorumları [Atom]>